Overige taarten - Pompoentaart
Menugang:
Bereidingstijd:
Aantal:
overige
70 minuten
10

Ingredienten

Voor het deeg:
- een eidooier
- een snuf zout
- 50 gram suiker
- 300 gram tarwebloem
- 300 gram koude boter

Voor de vulling:
- 2 eieren
- 3 eidooiers
- een snuf zout
- een eetlepel kaneel
- 500 gram oranje pompoen
- een halve liter slagroom
- een eetlepel gemberpoeder
- een theelepel kardemompoeder
- 200 gram lichtbruine basterdsuiker

Bereidingswijze


1. Meng suiker, zout en eidooier door de bloem en voeg de in blokjes gesneden koude boter toe.
2. Kneed snel een mooi samenhangend deeg. Rol er een bal van, pak die in in vershoudfolie en leg een paar uur in de koelkast om te rusten.
3. Snij de pompoen in stukken (niet schillen, wel wassen) en kook in 15 minuten gaar in een beetje water tot de stukken goed zacht zijn. Giet af en laat 10 minuten afkoelen.
4. Doe alle ingrediënten samen in de keukenmachine, of gebruik een staafmixer om alles tot een glad papje te malen. Als het goed is ruikt en smaakt het papje heerlijk.

Voor de taart:
1. Verwarm de oven voor op 250 graden.
2. Beboter een taartvorm en bestuif met bloem. Ik gebruik een grote, lage taartvorm (Ø 32 cm) voor deze taart, maar hij kan ook goed in een gewone springvorm (Ø 24 cm).
3. Bestuif het aanrecht met bloem en rol het deeg uit met een deegroller, tot zo’n halve cm dikte.
4. Rol de lap deeg voorzichtig over de deegroller en rol af over de taartvorm, druk zachtjes aan en snijd de overhangende randjes weg.
5. Schenk de vulling in de taart en zet in de hete oven.
6. Draai na 10 minuten de oven terug naar 160 graden en laat de taart nog ongeveer 40 minuten bakken. Prik in de vulling met een satehprikker, als die er droog uitkomt is de vulling goed. De eieren hebben er dan voor gezorgd dat de vulling romig en vast is geworden. Laat afkoelen en snijd in stukken.
7. Serveren met lobbig geslagen slagroom met wat suiker.

Bron: Koken voor mijn dochter" rel="nofollow" target="_blank" style="font-size: 10px;"> Koken voor mijn dochter

Tags: ei, zout, suiker, tarwe, boter, kaneel, pompoen, slagroom, gemberpoeder, kardemompoeder, basterdsuiker

© 2017 TaartReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden -  Disclaimer - Links