Taart-tips

  • Als het warm weer is, gebruik dan geen marsepein! Marsepein smelt namelijk heel erg snel.
  • Marsepein kan je van te voren maken, als je heb goed afdekt met doorzichtige huishoudfolie in een goed afsluitbaar bakje, dan blijft het goed totdat je de taart moet gaan bewerken.
  • Een taart van marsepein/fondant moet je niet in de koelkast zetten. Anders gaat de taart glimmen/smelten. Je moet de taart wel koel wegzetten op ongeveer 15/16 graden.
  • Een marsepeinen taart blijft minimaal 3 tot 4 dagen goed.
  • Probeer marsepein zo dun magelijk uit te rollen. Zo kun je makkelijk figuurtjes uitsteken.
  • Een taart van biscuitmix kan je makkelijk invriezen. De taart moet je dan even in huishoudfolie wikkelen. Als je hem uit de vriezer haalt, kan je hem na een half uur tot een uur gaan bewerken.
  • Bewaar de gedecodeerde taart niet in een luchtdichte plastic doos in de koelkast, de kans is namelijk groter dat de taart dan gaat 'zweten'. Je kan beter de taart in een kartonnen doos in de koelkast bewaren.
  • De taart zal in een doos niet uitdrogen.
  • Klaargemaakte icing kan je afgesloten nog twee weken in de koelkast bewaren. Je kunt ook van de restjes bloemetjes e.d. spuiten, dan is het namelijk echt heel lang houdbaar!
  • Botercreme kun je ook invriezen, dan blijft het ongeveer 6-8 weken houdbaar. Na het ontdooien moet je het wel heel goed mixen, want eerst gaat het schiften. Het water en het vet gaat scheiden (bolletjes vormen) en dat moet je weer door elkaar mixen.
  • Je kwarktaart kun je in de koelkast twee dagen goed houden. Wil je hem langer bewaren, dan kun je de taart invriezen. Vries de taart dan in zonder garnering en zorg ervoor dat deze luchtdicht verpakt is. Zo kun je de taart ongeveer 3 maanden goed houden. 

© 2017 TaartReceptenVandaag.nl - Alle rechten voorbehouden -  Disclaimer - Links